Digitálni nomádi, voľnonožci, coworkeri…trh práce sa košatí do nových foriem

Všetci to poznáme z ,,odporúčaní“ našich otcov, mamiek a starých rodičov – hľadaj si normálnu prácu, podnikanie na voľnej nohe je neisté, nič nezarobíš, zaraď sa, nevymýšľaj… Dnes je ale už úplne iný svet. Postoje a názory starších generácií sú vcelku pochopiteľné, ale už nie dnešné. Kedysi totiž postačilo vyučiť sa v jednom odbore a nájsť si fabriku, kam sa človek ,,zaradil“ na najbližších 40 produktívnych rokov. V takejto lineárnej kariére to bolo pomerne pohodlné a predvídateľné, ale priznajme si – je to aj nudná, až ubíjajúca predstava. To je všetko? Viac sa už dosiahnuť nedá?

Dnes je to úplne inak. Voľný pohyb osôb, tovarov, služieb a voľný prístup na trh práce v mnohomiliónových aglomeráciách v rámci európskeho kontinentu prinášajú nové príležitosti, netušené možnosti a variácie, ako pracovať, ako žiť.

Na našich kurzoch preberáme okrem odborných zručností aj osobné kompetencie a poradenské informácie a trendy. Sú to užitočné veci najmä pre účastníkov, ktorí sa rekvalifikujú. Ich vhľad do odboru a celkové koncepty z branže sú potom omnoho širšie a komplexnejšie.

K týmto účelom sme do našich akreditovaných kurzov a odborov zaradili doplnkový seminár: Osobné a odborné kompetencie pre profesie grafikov a dizajnérov na dnešnom trhu práce. Venujeme sa v ňom najmä týmto tématikám:

  • Rozhľad v odbore
  • Možnosti a formy profesného pôsobenia pre grafikov a dizajnérov na trhu práce
  • Kde hľadať pracovné ponuky z našich odborov
  • Príprava do praxe – oslovenie zamestnávateľa, portfólio, časté otázky a odpovede
  • Príprava do praxe – sebazamestnanie, komunikácia s klientmi, stanovenie ceny práce, pracovné toky
  • Koncepty kľúčových kompetencií a T-zručností
  • Celoživotné vzdelávanie a dovzdelávanie – osobné kariérne plány

-ver-

Be the first to comment

Leave a Reply