Update Captivate 9.0.2 – malý skok pre stotinkové čísla, veľký skok pre užívateľov

Digitálni remeselníci, ktorí už nejaký čas zodierajú nástroj Adobe Captivate 9, slúžiaci na tvorbu vzdelávacích a prezentačných digitálnych obsahov, s dôverou poznajú šialenú štruktúru výstupov vo formáte HTML5. Tvoria ich stovky malých skriptových súborikov, výrezkov, externých zdrojov a mini bitmapiek, ktoré v zložitom technologickom aranžmá tvoria výsledok, prehrávateľný aj v mobilných zariadeniach.

Vývojári Cativate nás však nedávno oblažili zaujímavým updatom, ktorý sa tvári vskutku nenápadne, ale prináša to, čo by stálo za to postaviť na piedestál kľúčového upgradu celej verzie. Cesty Adobe sú však nevyspytateľné a tak s stáva, že dôležité veci dokážu skryť do stotinkového updatu, konkrétne do aktuálnej verzie Captivate 9.0.2.

Ako inak nazvať schopnosť verzie 9.0.2 optimalizovať svoje obsahy a exportovať výstup tak, že sa na rozdiel od verzie 9.0.1 a všetkých nižších prehráva niekoľkonásobne rýchlejšie, plynulejšie a užívateľsky zdravšie. To je nesmierne dôležité najmä v prípadoch, keď potrebujete sprístupniť rozsiahlejší alebo komplexnejší projekt vo formáte HTML5 a ten sa užívateľom do smartfónov a tabletov načítava lepkavo, či prinajmenšom dýchavične.

Pozrite si porovnávaciu ukážku vylepšenia behu výstupov z Captivate 9.0.1 a 9.0.2. Pokojne jasajte -:)

Be the first to comment

Leave a Reply